Liefde voor planten

Kamerplanten. Je moet er van houden. En ik zal je vertellen, ik HAATTE ze. Die enkele plant die ik dan weleens in huis had, die was binnen no-time dood. “Planten maken het gezellig, planten zorgen voor zuurstof..” – standaard uitspraken die ik te horen kreeg nadat ik zei dat ik geen enkele plant in ons huis had. Wat heeft het voor zin? Ze gaan toch binnen een maand dood.

Philodendron ‘White Wave’

Mijn man houdt van groen. Na een aantal jaar, pas in ons tweede huis, was ik bereid wat cactussen te nemen. Super aardig van me, I know. Die kán ik niet dood laten gaan. Well, think again. Serieus, je gaat het niet verwachten, maar ik begon met van die Mexicaanse cactusjes, met zo’n leuk hoedje erop. Hoedje bleef en de rest heeft zijn weg naar het hiernamaals gevonden. Complete crime-scene. Ik zag een Mexicaans hoedje en wat smurrie-cactus-snot-bloed eronder.

Anthurium Clarinervium (Hartplant)

Op een gegeven moment dacht ik: ik kan kinderen in leven houden. Kom op zeg, wat zijn planten nou! Well, inmiddels 3 jaar verder, 100 huisplanten gehad, gaandeweg veel geleerd en mijn conclusie is: kinderen in leven houden is makkelijker dan planten. Maar hey, ik heb plezier gekregen in het verzorgen van huisplanten en ik kan ze weliswaar aardig goed in leven houden. Aantal hiervan heb ik dus ook al vanaf het begin. Goed he? Niet elke plant moet evenveel water. Niet elke plant moet dezelfde hoeveelheid licht. En beter te weinig water, dan teveel. Van te weinig water herstellen planten vaak wel. Van teveel water gaan de wortels rotten en daar herstellen ze zelden van. WIST IK VEEL!

Monstera ‘Monkey Leaf’ (Zijn grote broer heb ik ook!)

Wat vind jij van kamerplanten?

2 thoughts on “Liefde voor planten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *