Het oude normaal..

Het oude normaal. deel 1.
Iets wat zonder kinderen heel normaal was.

  1. Een gat in de dag slapen. Wil ik om 14:00 uur uit bed? Do it!
  2. Op pad gaan. Toen waren sleutels en een eventuele handtas nog genoeg. Nu moeten we zorgen dat drie psychopaten compleet in de kleren zitten, geen tandpasta smoelwerk hebben en haren semi-netjes in de krul zitten. Daarnaast moeten ze ook nog allemaal twee schoenen aan. Ook nog.
  3. Warme thee. Of koffie natuurlijk. Het maakt niet uit hoevaak er een bakje thee klaar staat. 9 van de 10 keer is deze koud. En nee, het is dan geen ijsthee.
  4. Schone kleren tot het einde van de dag. Ik doe niet eens meer moeite.
  5. Op de bank zitten. Of liggen. Ook al zat ik er 24 uur achtereen, het maakte niet uit. Het kon gewoon!
  6. Voedselvoorraad. Ondanks dat je minder voedsel kocht, omdat je maar met zijn tweeën was, bleef er toch veel meer over dan met die kleine vreetschuiten. Ik trek een kast open en sta dan echt te denken hoe vijf zakken chips in twee dagen opgaan. I may or may not have something to do with this.
  7. Een banaan pakken en go. Nu moet ik eerst puntjes eraf snijden, inspecteren of er geen bruine vlekjes in zitten en, lord help me, als ik een bruin plekje over het hoofd zie.
  8. Na het avondeten 2 bordjes in de vaatwasser en hoppa, op de bank. Nu moeten we keukengerei van een compleet weeshuis opruimen, tafel schoonmaken, eten voor een elftal van de grond schrapen, muren nachecken op eten, vla van de stoelen vegen, kinderen hun smoelwerkjes en tanden poetsen, pyjama’s aan, 5-8 appels snijden (appelverslaafden!) en 2 stukken kaas afsnijden voor die twee kaasmonsters en fles warme melk voor de jongste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *