Molly

“Not my sweet Molly!” – Gabby in de film The Choice.

Well, Molly, het kleine meisje van het stel. Nog wat lichter van gewicht dan Maui, maar dat houdt haar niet tegen. Molly mag dan wel de kleinste zijn, al scheelt het misschien maar een paar honderd gram met Maui, maar ze deinst niet terug voor haar twee grotere broers. Ik vind haar soms zelfs een kreng(etje). Waarschijnlijk denkt zij ook: ‘de aanval is de beste verdediging’. Soms lopen haar broers alleen maar lángs en ze blaast en gromt (letterlijk gromt) al. Ik zie de jongens weleens alleen maar kijken naar haar, maar ze moet er niks van hebben. Een powervrouw!

En ja, ze komt uit hetzelfde nest. Ze is de enige poes én als enige helemaal zwart. Haar broers Maui en Moby, zoals jullie al hadden gezien, hebben veel wit met zwart, grijs en bruin. Ze is de enige poes tussen 5 katers. Ze moet dus ook wel een krengetje zijn, haha. Haar drie andere broers zijn allemaal voor minimaal 50% zwart en de rest is wit. Twee broers wonen hier om de hoek, bij mijn schoonmoeder. Helaas is een broertje aangereden met oud & nieuw. Het nestje kittens was bij mijn schoonzusje, dus alle kittens zijn in de familie gebleven. Hoe gezellig!

Samen met Maui is ze de grootste zeur. Hun gemiauw is luid en klinkt bijna als een vals alarm soms. Als ze naar buiten willen, als ze willen eten of als ze snoepjes willen, ze miauwen het hele huis door, totdat we ze horen. Molly kan in ieder geval de woonkamer deur zelf openen, dus dat gemiauw wordt ons bespaard. Maui daarentegen, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *